Hoe het allemaal begon

Allereerst welkom op kinderloosleven.nl , het enige platform in Nederland (en tegenwoordig ook België) dat er is voor iedere kinderloze man of vrouw! Waarom specifiek "iedere" kinderloze? Dat heeft als reden dat er voldoende sites zijn voor ongewilde kinderloosheid wanneer je nog in het traject zit en er zijn (helaas) ook genoeg sites voor bewuste kinderlozen die zich graag zeer negatief uitlaten over dit onderwerp. Dit heeft als gevolg dat er een veel grotere groep is die nergens herkenning vind en/of handvatten zoekt bij het leiden van een definitief leven zonder kinderen. Heb je je kinderwens opgegeven OF ben je kinderloos en zoek je gelijkgestemden die ook geen kinderen hebben en tegen bepaalde dingen aanlopen? Dan heb je de juiste plek gevonden!

Over ons

Dit platform is er voor iedere man of vrouw zonder kinderen. Of je nu ongewenst of bewust kinderloos bent, jouw leven is heel anders dan dat van de meeste mensen om je heen. Op dit platform vind je herkenning in de vorm van ervaringen en verhalen maar wij helpen je ook op weg naar een vol leven zonder kinderen met (vriendschaps-) oproepen, boeken, workshops & events, specialistische hulp in de vorm van coaches en trainers en en zelfs dating!

Deze site is ontstaan vanuit onze eigen ervaringen. Omdat wij geconfronteerd werden met kinderloosheid en vooral het gebrek aan informatie en herkenning omtrent dit thema zijn wij in 2012 dit platform begonnen. Inmiddels is het de nr 1 site in nederland voor kinderlozen en verwelkomen wij meer dan 1000 unieke bezoekers per dag. Ook worden wij maandelijks gevraagd door diverse media om mee te werken aan items en het geven van informatie omtrent kinderloosheid.

- Kinderloosleven.nl helpt je op weg naar een vol leven zonder kinderen –

Over jou

inds de start van deze website hebben wij veel leuke reacties, verhalen, persoonlijke e-mails en feedback van iedereen gekregen. Hierdoor weten wij nu dat er velen zijn die net als wij geworsteld hebben met dit onderwerp, iets waarvan wij eerst dachten nota bene de enige te zijn! Dat er behoefte is aan een klankbord waarop je gelijkgestemden over het onderwerp kinderloosheid kunt vinden is ook een feit. De site wordt heel veel bekeken maar ook zeer vaak door journalisten gebruikt. Meerdere malen is om onze medewerking bij artikelen gevraagd en om cijfers en andere info over kinderloosheid.

facebook

Tegenwoordig een zeer gewaardeerd en gebruikt medium; facebook! Sinds 2015/2016 zijn wij steeds actiever hierop en dat zie je aan de resultaten! Het leukste is dat het ons een heel goed beeld geeft van de doelgroep. Wat blijkt, de leeftijdsgroep die het meest geïnteresseerd is in onze Facebook pagina is tussen 35 en 44 jaar oud, in 2016 was deze groep met meer dan de helft van de bezoekers vertegenwoordigd maar nu zien we dat de groep ervoor en erna toch langzaamaan groter worden en de verschillen dus kleiner. Ook zijn het overwegend vrouwen (87%).. zie onderstaande screenshots! Op onze site is dit verschil trouwens veel minder groot en dat is niet zo vreemd want op Facebook zitten sowieso over het algemeen meer vrouwen dan mannen.

kinderloosleven facebook